500gfricandeaulicht aangevroren, in dunne plakken en vervolgens in reepjes gesneden
Zout naar smaak
Witte peper uit de molen
Instructies
Meng in een kom het ananassap, de witte wijnazijn, chilisaus of tabasco, suiker of honing en de kippenbouillon.
Verhit de olie in een wok en bak de reepjes fricandeau aan alle kanten goudbruin.
Haal ze uit de pan en houd apart.
Voeg de gesneden groenten en ananas toe aan de overgebleven olie in de wok en roerbak tot ze iets zachter worden.
Voeg de stukjes tomaat toe en giet het mengsel van ananassap, azijn en bouillon erbij.
Laat het geheel sudderen tot de groenten gaar zijn.
Roer de opgeloste maïzena erdoor om de saus te binden.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gebakken fricandeau toe aan de groenten en verwarm het geheel nog enkele minuten.
Serveer de fricandeau met zoetzure groenten direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zoetzure fricandeau past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé. Hun frisse karakter en lichte body vormen een mooie aanvulling op de smaken van de zoetzure groenten en het malse vlees.