Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coq au Vin met scharrelkip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blije scharrelkip
▢
Boter
▢
1
handvol
verse rozemarijn
fijngehakt
▢
1
handvol
verse tijm
fijngehakt
▢
250
g
champignons
▢
3
sjalotjes
gesnipperd
▢
4
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
100
g
rookvlees
in blokjes
▢
1
potje
zilveruitjes
▢
2
eetlepels
bloem
▢
500
ml
rode wijn
licht en sappig, bijvoorbeeld Beaujolais
▢
500
ml
kippenbouillon
Instructies
Snijd de blije scharrelkip in 10 stukken en breng ze royaal op smaak met versgemalen
peper.
Smelt een flinke klont boter in een grote braadpan en fruit hierin de fijngehakte rozemarijn en
tijm.
Voeg de kip toe en bak deze rondom aan gedurende ongeveer 10 minuten.
Bak in een aparte koekenpan de hele champignons snel bruin in wat boter op hoog vuur.
Haal de kip uit de pan en fruit in dezelfde boter de sjalotjes en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het rookvlees en de zilveruitjes toe en roer de bloem er goed door.
Plaats de kip weer in de pan, samen met de champignons.
Giet de rode wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
Voeg zoveel hete kippenbouillon toe totdat de kip net onder staat.
Laat de kip met het deksel op de pan in 1 tot 3 uur heel zachtjes gaar worden op het laagste
vuur.
Serveer de coq au vin met kruimige gekookte aardappels of (Turks) brood.
Persoonlijke noot:
Coq au vin is een echte Franse klassieker, verrassend makkelijk om te maken. Hoe langer je
het laat sudderen, hoe lekkerder het wordt. Deze variant bevat geen varkensvlees. Gebruik
een lichte, sappige wijn zoals Beaujolais voor dit gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dezelfde wijn die je in de pan hebt gebruikt, of kies voor een kwaliteitswijn van hetzelfde type.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk