Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Daging Besengek
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
mager rundvlees
in blokjes
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
4
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
1
prei
in reepjes gesneden
▢
2
eetlepels
kemiriepasta
▢
2
eetlepels
sambal trassi
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
djinten
▢
½
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
sereh
▢
1
theelepel
suiker
▢
3
eetlepels
assemwater
▢
2
dl
santen
▢
1
daun salam
Indonesisch laurierblad
▢
Ketjap manis
▢
Zout
Instructies
Snijd het vlees in blokjes en maak een boemboe in de vijzel van ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, sereh, en sambal trassi.
Maak 3 eetlepels olie warm in een wadjan of pan en fruit de boemboe gedurende 5 minuten.
Voeg het vlees en de suiker toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.
Voeg het assemwater toe en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaar. Voeg wat water toe als het gerecht te droog wordt.
Roer nu de santen en de prei erdoor, breng op smaak met ketjap en zout, en laat het gerecht onder voortdurend roeren met het deksel eraf indikken.
Serveer met witte rijst en een groentegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees