Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Daging Boemboe Bali
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
mager rundvlees
in blokjes
▢
2
grote
uien
in plakken
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
2
theelepels
laos
gemberwortel
▢
2
theelepels
djahe
verse gember
▢
2
eetlepels
kemiriepasta
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
½
theelepel
ve-tsin
mononatriumglutamaat
▢
1
Spaanse peper
in ringetjes
▢
½
theelepel
trassi
garnalenpasta
▢
2
dl
santen
kokosmelk
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Bak het vlees in 5 eetlepels olie bruin, voeg dan de uiringen en de knoflook toe en bak tot ze
lichtbruin van kleur zijn.
Voeg nu de peper, laos, djahe, kemiriepasta, ketjap, ve-tsin, trassi en 2 kopjes water toe.
Doe de deksel op de pan en sudder op laag vuur tot het vlees gaar is en het vocht nagenoeg
verdampt is.
Voeg nu de santen toe, breng verder op smaak met ketjap en zout, roer even door totdat de saus is ingedikt.
Serveer met witte rijst en een groentegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
Land van herkomst
Oosters