Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doorzichtige Krokante Bieflapjes
Deze doorzichtige krokante bieflapjes zijn een heerlijke Chinese snack.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
g
magere bieflapjes
▢
15
g
paprikapoeder
▢
50
g
suiker
▢
15
g
vijfkruidenpoeder
▢
Zeezout
naar smaak
Instructies
Snijd de bieflapjes in dunne grote plakken.
Verhit een wok en voeg het zout toe.
Laat het zout zo heet mogelijk worden.
Laat het zout afkoelen en strooi het dan over de bieflapjes aan beide zijden.
Laat de bieflapjes vervolgens drogen, bij voorkeur op bamboematjes, op een goed geventileerde plek.
Laat de bieflapjes ongeveer 14 uur drogen.
Stoom de gedroogde bieflapjes in een stoompan.
Frituur de gedroogde en gestoomde bieflapjes.
Roerbak de overgebleven kruiden in een wok en schep dit mengsel over de gefrituurde
bieflapjes voordat je ze serveert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
China