Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Doperwtjes à la Française
Deze doperwtjes à la Française zijn een heerlijk Frans bijgerecht.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
tomaten
▢
1
ui
▢
Boter
▢
300
g
doperwten
diepvries
▢
1
bekertje
zure room
▢
peterselie
Fijngehakte
Instructies
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Hak de ui fijn.
Verhit wat boter in een pan en fruit de ui.
Kook ondertussen de diepvriesdoperwten bijna gaar in licht gezouten water.
Voeg de tomaten toe aan de ui en laat ze ongeveer 5 minuten meekoken voordat je de
uitgelekte doperwten toevoegt.
Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de zure room toe.
Bind het geheel met allesbinder als de saus te dun is.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de doperwtjes met fijngehakte peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch