Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dronken Kip
Dit Belgische recept voor dronken kip is een heerlijk bijgerecht.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kippenpoten
▢
Zout
▢
Peper
▢
100
g
echte boter
▢
15
g
tarwebloem
▢
100
g
gepelde zilveruitjes
of kleine sjalotjes
▢
100
g
champignonplakjes
▢
1
teen
geperste knoflook
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
2
eetlepels
gehakte bieslook
▢
3
dl
Brand Silvesterbier
Instructies
Maak eerst een beurre maniè door 25 g boter en de tarwebloem te mengen.
Bestrooi de kippenpoten met zout en peper.
Verwarm 75 g boter in een braadslede en braad de kippenpoten even aan.
Voeg nu de zilveruitjes, champignons (of sjalotjes) en de knoflook toe.
Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven op 175 °C en braad de kippenpoten in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Haal de kippenpoten uit de braadslede en houd ze warm.
Blus de aanbaksels in de braadslede met het bier en de bouillon. Roer goed om alle
aanbaksels los te maken.
Zeef de saus en giet deze in een pan.
Breng de saus aan de kook en voeg de beurre maniè toe terwijl je blijft roeren, totdat de saus licht gebonden is.
Verdeel de kippenpoten over vier voorverwarmde borden en giet de saus erover.
Bestrooi het geheel met gehakte bieslook of Provençaalse kruiden.
Dit gerecht is heerlijk met gekookte spinazie en croutons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kip
Land van herkomst
België