Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dubbelgekookt varkensvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
650
g
speklappen
▢
4
stuks
lente-uitjes
▢
4
plakken
verse gemberwortel
▢
2
theelepels
zout
▢
2
eetlepels
fijngesneden knoflook
▢
1
eetlepel
gehakte gemberwortel
▢
1
eetlepel
chilibonensaus
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
1
eetlepel
lichte sojasaus
▢
2
theelepels
suiker
▢
1
theelepel
zout
Instructies
Doe de speklappen, het zout, de gemberplakken en 4 lente-uitjes in een pan met kokend water en sudder gedurende 1½ uur.
Schep het vlees uit de pan en laat het goed uitlekken en afkoelen.
Als de speklappen afgekoeld zijn, snijd ze dan in plakjes van ½ cm.
Snijd 4 lente-uitjes in stukken van 8 cm.
Verhit een wok of grote pan, doe er de olie en de plakjes spek in en roerbak ze gedurende 10 minuten.
Giet het teveel aan olie af, voeg de knoflook en de gehakte gember toe en roerbak 10 seconden.
Doe de lente-uitjes erbij en roerbak 2 minuten.
Voeg de overige ingrediënten toe (chilibonensaus, droge sherry, lichte sojasaus, suiker, en zout) en roerbak 3 minuten.
Dien onmiddellijk op of warm het de volgende dag op.
Serveer met Spaanse-pepersaus.
Dit gerecht, met dubbelgekookt varkensvlees en een pittige Spaanse-pepersaus, brengt de smaken van China naar jouw keuken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
China