Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilet met Karamel Peer
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Boter
▢
Kervel
▢
2
eetlepels
water
▢
1
theelepel
verse geraspte gember
▢
3
Doyenné peren
▢
Peper en zout
▢
4
eetlepels
suiker
▢
2
magret
eendenborsten van gerookte eend
Instructies
Bak de eendenborstfilets mooi roze aan beide zijden in een pan.
Kruid ze met peper en zout.
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Bak de stukjes peer mooi bruin in boter en bestrooi ze met suiker en geraspte gember.
Laat de suiker karameliseren.
Blus de peerstukjes met 2 eetlepels water en laat ze zachtjes garen tot alles is ingekookt en de peren zacht zijn.
Snijd de eendenborst in schijfjes en serveer ze met de karamelpeer.
Garneer het gerecht met kervel en serveer met gebakken aardappelen.
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Eend
/
Fruit