Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeevruchten Sauté met Krokante Aardappelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
aardappelen
▢
400
g
zeevruchten
mosselen, venusschelpen, zaagjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
½
chilipeper
▢
1
tomaat
▢
Peterselie
▢
Frituurolie
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ½x½ cm.
Leg ze in koud water om het zetmeel eraf te spoelen.
Was de zeevruchten grondig.
Verwijder de baarden van de mosselen en spoel de venusschelpen grondig om al het zand te verwijderen.
Pers de knoflook uit in een grote pan met olijfolie en de fijngesneden chilipeper.
Voeg de venusschelpen toe en laat ze 1 minuut op hoog vuur stoven met het deksel op de pan.
Voeg daarna de mosselen en zaagjes toe.
Snijd de tomaat in stukjes, voeg deze toe aan de zeevruchten, strooi er peterselie over en laat alles nog 5 minuten stoven.
Frituur de aardappelen in hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schep de zeevruchten uit hun kookvocht en haal de helft ervan uit hun schelpen.
Zeef het kookvocht en giet het in de borden.
Voeg de aardappelen en zeevruchten toe en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten