Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Pompoen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
275
g
boter
▢
1
kg
pompoen
▢
40
g
bloem
▢
½
l
melk
▢
Peper
▢
Nootmuskaat
▢
3
geklutste eieren
▢
Paneermeel
Instructies
Fruit de kleingesneden pompoen in 75 g boter.
Laat bakken tot alle vocht is verdampt en de pompoenstukjes glazig zijn, en pureer ze.
Maak een witte saus met 50 g boter, 40 g bloem verdund met ½ l melk.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Laat het mengsel een tiental minuten koken totdat de vloeistof begint te borrelen, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
Meng de saus door de pompoenpuree en vul hiermee een beboterde ovenschaal.
Strooi er wat paneermeel over en giet wat gesmolten boter over de gratin.
Laat alles gratineren in een matig warme oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze smaakvolle gegratineerde pompoen als heerlijk bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht