2kopjesfijngesneden walnotenamandelen of pistachenoten
3½kopjesuiker
1eetlepelkaneel
1kopjehoning
1theelepelkruidnagel
Boter
Instructies
Meng 1 eetlepel kaneel, ½ kopje suiker en de fijngesneden noten naar keuze.
Vet een ovenschaal in met boter en leg er een paar met boter ingevette vellen filodeeg in.
Leg een laagje van het notenmengsel op het filodeeg.
Herhaal dit proces met afwisselend filodeeg en notenmengsel.
Eindig met een paar vellen filodeeg en snijd er ruitjes in met een mes.
Besprenkel met een beetje water en bak in een voorverwarmde oven op 150 ºC gedurende 1 uur.
Maak ondertussen een siroop door in een pan twee kopjes water, drie kopjes suiker, één kopje honing, een theelepeltje kruidnagels en wat kaneel te doen.
Laat dit 15 minuten hard koken.
Zodra de baklava klaar is, snijd het in vierkantjes en giet de warme siroop eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Griekse Muscat past perfect bij deze rijke en zoete baklava.