Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Bloedworst met Karameliseerde Ui
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
3
eetlepels
bloem
▢
4
plakken
bloedworst
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
eetlepels
mangochutney
Instructies
Snijd de uien in dunne ringen.
Wentel de plakken bloedworst door de bloem.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de uienringen tot ze goudbruin en karamelachtig zijn, ongeveer 8-10 minuten.
Voeg de bloedworst toe aan de pan en bak deze gedurende 3 minuten aan elke kant, of tot ze knapperig zijn aan de buitenkant en gaar van binnen.
Leg de gebakken bloedworst op een serveerschaal.
Roer de mangochutney door de gebakken uien in de pan en laat het geheel nog een minuut sudderen.
Verdeel het mengsel van gebakken ui en mangochutney over de bloedworst.
Serveer direct en geniet van deze verrukkelijke combinatie van romige bloedworst met zoete, karameliseerde ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais zou goed samengaan met de rijke smaak van bloedworst en de zoetheid van de uien.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
mg
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht