Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemberkoekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gr
bloem
▢
100
gr
volkorenmeel
▢
3
theelepels
gemberpoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
zuiveringszout
verkrijgbaar bij de drogist
▢
250
gr
zachte boter
▢
125
gr
suiker
▢
1
groot
ei
▢
¾
dl
stroop
▢
2
eetlepels
citroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Meng in een kom bloem, volkorenmeel, gemberpoeder, zout en zuiveringszout.
Klop in een andere kom de zachte boter met suiker tot een romige massa.
Voeg het ei, stroop en citroensap toe aan het botermengsel en klop goed door.
Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en kneed tot een glad en soepel deeg.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm.
Snijd of steek koekjes uit het deeg.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van je gemberkoekjes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst