Vul een grote pan met water (ongeveer 3 liter) en voeg hier de kippenbouillonblokjes, kipfilets, kruidenbuiltje, een snufje peper en de natriumarme soepkruiden aan toe.
Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.
Laat het geheel met de deksel op de pan trekken totdat de kipfilets gaar zijn.
Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar je kunt het langer laten trekken voor meer smaak.
Haal de gekookte kipfilets uit de pan en pluk ze in stukjes (of snijd ze).
Doe de kipstukjes terug in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Voeg de vermicellisoep en de vermicelli toe aan de pan.
Roer goed door.
Laat de soep nog eens 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan, tot de vermicelli gaar is.
Proef en voeg zout toe naar smaak.
Serveer de kippensoep heet en geniet ervan met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.