Schil de appels, snijd ze in stukjes en breng ze in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook.
Kook de appels in 8-10 minuten tot een compote.
Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor.
Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom tot een romig mengsel en klop de melk erdoor.
Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel en leg ze in een diep bord.
Schenk de rest van het eimengsel erover.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de sneetjes in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant.
Leg de wentelteefjes op 4 borden, bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Deze Paasbrood Wentelteefjes met Appel-Basilicumsalsa kunnen goed worden geserveerd met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige witte wijn zoals Riesling.