Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Truffel-eiersandwiches met Volkoren Brood
Porties:
8
Sandwiches
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
sneetjes
fijn donker volkorenbrood
▢
5
eieren
▢
4
tomaatjes op olie
▢
2
eetlepels
geraspte Parmezaanse kaas
▢
2
eetlepels
fijngehakte basilicum
▢
2-3
eetlepels
olijfolie met truffelaroma
▢
Peper naar smaak
Instructies
Kook de eieren in kokend water gedurende ongeveer 10 minuten tot ze hard zijn, laat ze schrikken en pel ze vervolgens.
Prak de hardgekookte eieren in een diepe kom fijn.
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en meng ze met de geraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum door de geprakte eieren.
Roer er zoveel truffelolie door tot er een smeuïge salade ontstaat.
Breng de eiersalade op smaak met zout en peper naar smaak.
Laat de salade bij voorkeur een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Bestrijk 4 sneetjes volkorenbrood royaal met de eiersalade.
Leg de overige sneetjes brood er bovenop, druk ze lichtjes aan en snijd de sandwiches diagonaal door.
Schik de sandwiches op een schaal en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze eiersandwiches gaan goed samen met een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
171
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Ei
/
Lunch
/
Ontbijt
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch