Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaneelappel Picknick Delight
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 lege jam- of weckpotjes
Ingrediënten
▢
2
appels
▢
3
eetlepels
suiker
▢
2
eetlepels
kaneel
▢
150
g
magere kwark
▢
3
sneetjes
volkorenbrood
▢
50
g
poedersuiker
Instructies
Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
Meng de appels met suiker en kaneel in een kom.
Rooster de sneetjes volkorenbrood en snijd ze in kleine stukjes.
Verdeel de geroosterde broodstukjes over de bodem van de jam- of weckpotjes.
Lepel een laagje magere kwark over de broodstukjes.
Voeg een laagje van het appel-kaneelmengsel toe.
Herhaal deze lagen tot de potjes vol zijn, eindigend met een laagje magere kwark.
Bestrooi de top met poedersuiker.
Sluit de potjes af en bewaar ze in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit verfrissende dessert.
Voedingswaarden
Calories:
225
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
0.2
mg
|
Sugar:
27
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Picknick