Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fruity Broodtrifle
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
mascarpone
▢
8
sneetjes
suikerbrood
▢
125
milliliter
slagroom
▢
3
eetlepels
suiker
▢
200
gram
rood zacht fruit
bijv. aardbeien, frambozen, bosbessen
▢
2
sinaasappels
▢
Geraspte schil van ½ sinaasappel
Instructies
Snijd het suikerbrood in blokjes en verdeel de helft van de blokjes over 4 glazen.
Klop de mascarpone met de slagroom, suiker, het sap van 2 sinaasappels en de geraspte sinaasappelschil luchtig.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de glazen met suikerbroodblokjes.
Leg een laag rood fruit bovenop het mascarponemengsel.
Herhaal de lagen door de resterende suikerbroodblokjes, mascarponemengsel en rood fruit toe te voegen.
Bewaar wat mooie bessen voor de garnering.
Zet de broodtrifles in de koelkast om op te stijven.
Garneer de trifles voor het serveren met de achtergehouden mooie bessen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke broodtrifles als dessert of als luxe ontbijt. Heerlijk op speciale dagen zoals Moederdag, Vaderdag of Valentijnsdag.
Voedingswaarden
Calories:
661
kcal
|
koolhydraten:
54
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
47
g
|
Zout:
0.4
mg
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
/
Ontbijt
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Vaderdag
/
Valentijnsdag