Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Friese Delicatesse: Roggebrood met Kersenjam
Snel en superlekker! Dit hapje voor bij de koffie maak je echt in een minuut!
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sneetje
donker roggebrood
▢
1
eetlepel
kersenjam
▢
1
flinke
eetlepel hüttenkäse
▢
1
theelepel
vanillesuiker
Instructies
Snijd een sneetje donker roggebrood diagonaal door en bestrijk de helften met kersenjam.
Meng de hüttenkäse met vanillesuiker en schep dit op een helft van het roggebrood.
Leg de andere helft met de jamkant naar beneden erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de kersenjam door bosvruchtenjam of abrikozenjam.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn met een hint van zoetheid, zoals een Gewürztraminer, zou goed samengaan met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
145
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
0.4
mg
|
Sugar:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Ontbijt
Land van herkomst
Friesland /
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch