2plakken30+ kaasof een andere kaassoort naar keuze
1handjerucola
Instructies
Kook de appelsap met de basterdsuiker op een laag vuur in tot een dikke stroop.
Dit kan ongeveer 1,5 uur duren.
Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Snijd de meergranenbol doormidden en leg de plakken kaas op één helft.
Besprenkel de kaas met een royale hoeveelheid zelfgemaakte appelstroop.
Beleg met een handje rucola en bedek met de andere helft van de meergranenbol.
Serveer direct en geniet van dit heerlijke broodje met zelfgemaakte appelstroop en smeltende kaas!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit hartige broodje met zoete appelstroop past een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.
Tip:
De overgebleven zelfgemaakte appelstroop kun je bewaren in een afsluitbaar potje voor later gebruik.