Deze zelfgemaakte bagels zijn heerlijk om te beleggen met roomkaas, zalm, avocado of een andere favoriete topping. Geniet van deze klassieke broodjes bij het ontbijt, de lunch of als snack!
Kneed het geheel met een keukenmachine gedurende ongeveer 5 minuten tot een glad deeg.
Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het in volume verdubbeld is.
Bestuif het deeg met bloem en haal het uit de kom.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak nogmaals goed door.
Vorm het deeg tot een rol en verdeel het in 12 gelijke stukken.
Rol elk stukje tot een balletje en leg ze onder een vochtige doek.
Breng 2-3 liter water in een brede pan aan de kook.
Neem een deegballetje en maak er met je wijsvinger een gat in, draai het deeg rond totdat het gat 9-10 cm groot is.
Herhaal dit proces met alle deegballetjes en bewaar ze onder de doek.
Kook de deegringen met een paar tegelijk gedurende ongeveer 1 minuut in het zacht kokende water tot ze opzwellen.
Laat de pan niet afgedekt.
Haal de bagels met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en leg ze op een bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
Klop het ei los met de melk en bestrijk de deegringen ermee.
Bestrooi ze naar smaak met zout, sesamzaad of maanzaad.
Bak de bagels goudgeel in ongeveer 20 minuten en laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Stand: Hetelucht Plus Temperatuur: 200°C Duur: ca. 20 minuten Stoomstoot (indien mogelijk): 1 handmatige stoomstoot bij het inschuiven Inschuifniveau: 2e van onderenOf in de combi-stoomoven Combinatiestand: Hetelucht Plus Temperatuur: 200°C Vocht: 35% Duur: ca. 20 minuten Inschuifniveau: 1e van onderen