Kneed met de hand of machine de bloem, gist, water en 1 eetlepel olie tot een soepel, elastisch deeg.
Vorm er een bal van en leg het in de oven op het programma voor Gistdeeg rijzen voor 30-35 minuten.
Als je geen programma hebt voor gistdeeg rijzen, zet dan de oven op 35 ºC.
Kneed, zodra het deeg voldoende is gerezen, de rozemarijn, tijm en zeezout door het deeg.
Leg het deeg op de bakplaat en vorm een plat brood van ongeveer 1,5 cm dik.
Druk er met de vingertoppen kuiltjes in en besprenkel het met wat olijfolie.
Plaats het deeg terug in de oven op het programma voor Gistdeeg rijzen (of op 35 ºC) en laat het nogmaals rijzen voor 30 minuten.
Haal het daarna uit de oven.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 220 ºC.
Bak de focaccia gedurende 20-25 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Lekker met pesto. Snijd mooie plakken in de lengte van het brood, besmeer elke plak royaal met pesto en serveer direct.
Wijnadvies:
Deze Mediterrane focaccia past goed bij een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico of een Barbera d'Asti. De kruidige smaken van de focaccia zullen perfect samengaan met de fruitige tonen van deze wijnen.