Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aspergepizza met Spinazie en Roomkaas
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
250
gram
bloem van harde tarwe
▢
20
gram
verse gist
▢
½
theelepel
suiker
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
Zout
Voor de topping:
▢
50
gram
rucola
▢
300
gram
spinazie
▢
Zout
▢
Gemalen peper
▢
800
gram
asperges
▢
1
eetlepel
boter
▢
Suiker
▢
1-2
rode Spaanse pepers
▢
1
bosje
peterselie
▢
1
teen
knoflook
▢
100
gram
Parmezaanse kaas
▢
250
gram
mozzarella
▢
200
gram
roomkaas
▢
200
gram
crème fraîche
▢
5
eetlepels
olijfolie
Instructies
Voor het deeg, meng de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Los de gist met de suiker op in 125 ml lauwwarm water en giet het in het kuiltje.
Roer vanuit het midden terwijl je wat bloem van de zijkant meeneemt, tot een plakkerig deeg ontstaat (zetsel).
Stop met mengen, dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 15 minuten rijzen.
Voeg de olijfolie en 1 theelepel zout toe.
Kneed met de handmixer de rest van de bloem gedurende minstens 5 minuten door het zetsel tot een glanzend en elastisch deeg ontstaat.
Dek de kom weer af en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg weer kort door en rol het op een bakplaat uit tot een dikte van 0,5 cm.
Laat het zo 20 minuten rijzen.
Was de rucola en spinazie en verwijder de grote stelen.
Blancheer de blaadjes 10 seconden in kokend water, dompel ze direct in ijswater en knijp het water eruit.
Hak de blaadjes grof en breng op smaak met zout en peper.
Schil de asperges en snijd het houtige deel weg.
Snijd de asperges in stukjes van 0,5 cm en bak ze 2-3 minuten in de warme boter.
Breng op smaak met zout, peper en suiker.
Maak de pepers schoon, verwijder zaad en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees fijn.
Hak de peterselie en schil en hak de knoflook.
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in blokjes.
Roer de roomkaas los met crème fraîche, Parmezaan en 3 eetlepels olijfolie.
Voeg knoflook, peterselie en rode peper toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de bodem met de helft van het kaasmengsel.
Verdeel de asperges, rucola, spinazie en mozzarella eroverheen en verdeel de rest van het kaasmengsel er weer overheen.
Bak de pizza gedurende 30-35 minuten op het 2e niveau van onderen in de voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Pizza
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch