Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Ricotta met Citroen en Tijm
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ricotta
▢
1
citroen
▢
¼
tl
chilivlokken
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
takje
tijm
alleen de blaadjes
▢
16
cherrytomaten
Instructies
erwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
Doe de ricotta in een ovenschaal en bestrooi met chilivlokken, tijmblaadjes en wat citroenrasp.
Halveer de cherrytomaten en verdeel ze rondom de ricotta.
Breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel het geheel met olijfolie en plaats in het midden van de oven.
Bak gedurende 20-25 minuten, tot de ricotta zacht is van binnen en de randjes goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht lauwwarm met vers gebakken brood.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch