Hak de chocolade in stukjes en snijd de nougat in kleine stukjes.
Plaats de chocolade en de nougat in een hittebestendige kom en dek af met aluminiumfolie.
Of gebruik een 0,6 liter stoomovenpannetje en dek af met aluminiumfolie.
Smelt de chocolade en nougat in een stoomoven of au bain-marie boven een pan met kokend water tot alles gesmolten is.
Voor stomen: Stel de stoomoven in op 85°C en laat het ongeveer 10 minuten stomen.
Roer de gesmolten chocolade glad.
Verwarm de slagroom in een pan op het fornuis en voeg de oploskoffie toe.
Breng kort aan de kook en laat het mengsel dan afkoelen.
Meng de hete room met de oploskoffie door de gesmolten chocolade tot alles goed gemengd is.
Giet de chocoladepasta in een pot en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Probeer eens andere toevoegingen zoals geraspte sinaasappelschil of een snufje kaneelpoeder voor een unieke smaak.Deze chocoladepasta is heerlijk op brood, crackers, pannenkoeken of als vulling voor gebakjes.
Wijnadvies:
Geniet ervan met een glas melk, een kopje koffie of een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.