2decilitersuikersiroopverhouding 1 op 1 door koken en af laten koelen
2decilitercitroensap
Instructies
Meng alle ingrediënten samen in een kom.
Giet het mengsel in een platte bak en plaats het in de vriezer.
Roer af en toe met een vork of garde door het mengsel in de bak.
Hierdoor ontstaan grove kristallen/schilfers.
Laat de granité minstens 4 uur bevriezen, of tot het volledig bevroren is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze grapefruit granité is heerlijk als verfrissend dessert op een warme dag, of als lichte afsluiter na een feestelijke maaltijd.
U kunt de granité minder zoet maken door minder suikersiroop toe te voegen, en eventueel experimenteren met toevoeging van kruiden zoals munt of basilicum voor extra smaakdimensies.
Serveer de granité in kleine glaasjes als verfrissend tussendoortje, of schep het over Griekse yoghurt of kwark en garneer met gehakte pistachenoten en een drizzle honing voor een elegante presentatie.