Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Brandnetelsoep met een Hartige Twist
Geniet van deze romige brandnetelsoep met een heerlijke, hartige twist als een verrukkelijk voorgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
liter
kippenbouillon
▢
1
bosje
bosui
in ringetjes gesneden
▢
Klontje
roomboter
▢
1
eetlepel
havervlokken
▢
1
flinke
teen knoflook
fijngehakt
▢
Snufje
geraspte nootmuskaat
▢
350
g
brandnetelblaadjes
gerist, geen stelen
▢
250
ml
slagroom
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Geraspte oude kaas
optioneel
Instructies
Was de bosui en snijd alles, inclusief het groen, in ringetjes.
Smoor de bosui in een klontje boter.
Voeg iets later 2/3 van de gehakte brandnetelblaadjes en de knoflook toe.
Laat nog even smoren en voeg dan de kippenbouillon en havervlokken toe.
Laat de soep zachtjes 5 minuten koken en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Doe vlak voor het serveren een flinke scheut room in elk bord of kom.
Schenk hier de hete soep overheen en garneer met verse gehakte brandnetels.
Voeg eventueel wat geraspte oude kaas toe voor een extra hartige smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij deze romige brandnetelsoep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij