Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Veganistische Aziatische Dumplings met Gyoza Vellen
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Vulling:
▢
200
gram
fijngesneden witte kool
▢
100
gram
klein gesneden rettich
▢
150
gram
shiitake champignons
▢
2
stuks
paksoi
▢
2
bosuitjes
▢
100
gram
wortel in kleine blokjes
▢
½
eetlepel
sake
▢
½
theelepel
sesamolie
▢
½
eetlepel
sojasaus
▢
Aardappelzetmeel
▢
Japanse pasteitjes:
▢
Gyoza vellen
verkrijgbaar in Aziatische supermarkten
▢
1
eetlepel
tempurameel
▢
Toppings:
▢
Gesneden lente-ui
▢
½
eetlepel
geroosterd wit sesamzaad
▢
½
eetlepel
geroosterd zwart sesamzaad
▢
½
eetlepel
gepofte quinoa
▢
½
eetlepel
Aonori zeewier poeder
▢
Japanse sesamsaus of ponzu
Instructies
Snijd alle ingrediënten klein en stoom ze op 100 ºC gedurende 1-2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Breng alle ingrediënten op smaak met sake, sesamolie en sojasaus.
Bind het mengsel lichtjes af met aardappelzetmeel.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak een papje van tempurameel en water.
Leg een Gyoza velletje op je linkerhand en vul deze
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de dumplings met de toppings en Japanse sesamsaus of ponzu voor een heerlijke smaakervaring.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio, past goed bij deze smaakvolle dumplings.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm