Kook de basmatirijst gaar met een snufje zout volgens de instructies op de verpakking (stoomoven: 20 minuten op 100 °C).
Meng alle ingrediënten voor de marinade en rijg de kipstukjes en tofu om en om aan de geweekte spiesjes.
Leg ze vervolgens in de marinade om te marineren.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
Bak de spiesjes in een grillpan of op de barbecue tot ze gaar en goudbruin zijn.
Doe de gekookte rijst in een schaal en bestrooi voorzichtig met de fijngehakte chilipeper.
Leg de blokjes appel en perzik op een bordje, besprenkel met een beetje van de dressing.
Leg hierop de gegrilde spiesjes en bestrooi met gefrituurde pompoenpitten en gehakte peterselie.
Serveer de kip-tofu spiesjes met de frisse yoghurtdressing en basmati rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht en accentueert de frisse smaken van de salade en de limoen in de dressing.