Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Gestoomde Rijstnoedels
Serveer de gestoomde rijstnoedels met een curry met vis of kippendijen voor een heerlijke Aziatische maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
rijstmeel
▢
30
gram
maïszetmeel
▢
¼
eetlepel
zout
▢
250
ml
water
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
Instructies
Meng in een kom het rijstmeel, maïszetmeel, zout en water.
Roer met een garde tot een glad beslag.
Vet een dichte stoomovenpan in met zonnebloemolie.
Schep genoeg beslag in de stoomovenpan totdat de bodem net bedekt is.
Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100 °C gedurende 3 minuten.
Bekleed een werkbank met plastic folie en vet deze licht in met zonnebloemolie.
Haal de gestoomde noedels voorzichtig uit de stoomovenpan met behulp van een spatel en leg het noedelvel op het ingevette plastic folie.
Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
Snijd de gestoomde noedels in de gewenste vorm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Riesling of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
47
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.6
mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Pasta
/
Rijst
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch