Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Slowcooker Stoofpot met Sukadelapjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
stooftijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de marinade:
▢
1
kg
sukadelapjes
in blokjes gesneden
▢
2
wortels
geschild en in plakjes gesneden
▢
Groen van 1 bos selderij
▢
1
teen
knoflook
in plakjes gesneden
▢
Rasp van 1 sinaasappel
▢
½
bosje
peterselie
grof gesneden
▢
2
takjes
tijm
▢
2
takjes
oregano
▢
2
takjes
salie
▢
2
takjes
rozemarijn
▢
1
laurierblad
▢
500
ml
krachtige rode wijn
▢
2
eetlepels
olijfolie
Voor de stoofpot:
▢
60
gram
boter
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
1
wortel
geschild en in blokjes gesneden
▢
2
stengels
bleekselderij
in blokjes gesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngesneden
▢
2
kruidnagels
▢
3
eetlepels
Amsterdamse uien
▢
1
kaneelstokje
▢
2
laurierblaadjes
▢
3
plakjes
ontbijtkoek
in blokjes gesneden
▢
250
ml
runderbouillon
▢
700
gram
frieten
▢
½
bosje
peterselie
fijngesneden
▢
Olijfolie
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Een dag van tevoren:
Meng het vlees in een kom met wortel, selderijgroen, knoflook, sinaasappelschil, kruiden, wijn en olijfolie.
Dek af en laat 12 uur marineren in de koelkast.
Op de dag zelf:
Verwarm de oven voor op 150 ℃.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
Zeef de marinade en zet apart.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan.
Bak het vlees in porties op hoog vuur bruin.
Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook, kruidnagel, Amsterdamse uien, kaneelstokje en laurierblaadjes toe.
Verkruimel ontbijtkoek over het vlees en schenk de gezeefde marinade en bouillon erbij.
Het vlees moet net onder staan.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de deksel op de pan en zet in de oven.
Laat 2,5 uur gaar stoven.
Schep tussentijds om en verwijder kaneelstokje, kruidnagels en laurierblaadjes wanneer het stoofvlees gaar is.
Bak de frieten op 180°C in een frituurpan tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer het stoofvlees met frieten en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
750
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
3
mg
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Slowcooker
/
Stoofpot