Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkelsalade met Walnoot Vinaigrette
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
venkelknollen
▢
150
ml
witte wijn
▢
50
ml
droge vermout
▢
100
ml
groentebouillon
▢
1
laurierblad
▢
6
peperkorrels
▢
50
g
walnoten
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
azijn
▢
2
eetlepels
notenolie
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
mosterd
▢
Snufje
zout
▢
1
eetlepel
peterselie
fijngehakt
▢
1
eetlepel
venkelkruid
gehakt
Instructies
Reinig de venkelknollen en snijd het fijne venkelkruid eraf.
Verwijder de voet van de steel en de harde, groene delen.
Snijd de knol in partjes en leg ze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
Meng de witte wijn, vermout en groentebouillon.
Voeg dit mengsel toe aan de venkel.
Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe en stoom de venkel.
Stoomoven instellingen: 100°C gedurende 12-15 minuten of 120°C gedurende 6-8 minuten.
Rooster de walnoten in een droge pan op het fornuis.
Hak de walnoten grof en kook het ei hard.
Hak ook het ei in stukjes.
Maak een vinaigrette van de azijn, notenolie, olijfolie, mosterd, zout, peterselie en gehakt venkelkruid.
Verdeel de vinaigrette over de gestoomde venkel.
Strooi de geroosterde walnoten en de stukjes ei erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht warm.
Op warme dagen is het gerecht ook koud heerlijk.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Dressings
/
Noten
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch