Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Verwijder het buitenste blad van het citroengras en kneus het dikke deel flink door er met een steelpan op te kloppen.
Doe de aardappel met het citroengras, groentebouillon, kokosmelk, melk, zout en peper in een dichte stoomovenpan en stoom gedurende 15 minuten op 100°C.
Als alternatief: breng de ingrediënten in een pan aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd de rundvleesfilet zeer fijn met een scherp mes.
Was en droog de limoenblaadjes, verwijder de nerven en snipper de blaadjes zeer fijn.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het begint te bruinen.
Meng het sesamzaad met de fijngesnipperde limoenblaadjes, olijfolie, sojasaus en een snufje chilipoeder door de rundertartaar.
Verwijder het citroengras uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
Was de koriander, schud het droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn.
Vorm van de tartaar vier kleine, platte balletjes en leg ze in voorverwarmde diepe borden.
Schenk de soep rondom de tartaar en bestrooi met een beetje chilipoeder en gehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u geen liefhebber bent van korianderblad, kunt u ook peterselie gebruiken.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij de romige textuur van de soep en de hartige smaak van de tartaar.