Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Miso-Verwennerij
Een traditioneel Japans gerecht met een hartige bouillon en verse groenten, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
80
gram
shiitake
in kwarten gesneden
▢
100
gram
boksoi
losgehaald
▢
20
gram
geweekte wakame
▢
80
gram
wortel
in plakjes gesneden
▢
250
gram
Sanuki Nama Udon Toko
▢
Bouillon:
▢
80
ml
Shirodashi Kombu
▢
1
liter
water
▢
10
centimeter
Hidaka Kombu
▢
20
gram
bonitovlokken
▢
3
stuks
steranijs
▢
⅓
chilipeper
Instructies
Week de kombu in water in een pan gedurende een nacht.
Breng het water zachtjes aan de kook met de Shirodashi bouillon, steranijs en de chilipeper.
Verwijder vervolgens de kombu.
Voeg de bonitovlokken toe en breng tegen de kook, zet daarna het vuur uit.
Laat afkoelen en roer niet.
Zeef de bouillon door een fijne zeef.
De bouillon is nu klaar voor gebruik.
Stoom de eieren gedurende 7-8 minuten op 100 ºC.
Spoel ze daarna koud en pel ze.
Stoom de shiitake gedurende 1 minuut op 100 ºC of verwarm ze in de bouillon.
Verwarm de voorgegaarde noodles gedurende 4-5 minuten in een stoomoven op 95 ºC of verwarm ze in de bouillon.
Voeg als laatste de wortel en de boksoi toe aan de bouillon.
Plaats alle garnituur in voorverwarmde kommen en schenk hier de bouillon overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een verfrissende aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij