Geroosterde Bietensalade met Feta en Knapperige Spekjes en Romige Courgettesoep
Deze geroosterde bietensalade met feta en knapperige spekjes is een heerlijk voorgerecht met een mix van zoete en zoute smaken. De romige courgettesoep met geroosterde pijnboompitten is een perfecte aanvulling, zowel als voorgerecht of als lichte hoofdmaaltijd.
Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Halveer de limoen en snijd in plakjes.
Was en schil de bieten en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Leg ze dakpansgewijs op de borden.
Besprenkel met wat limoensap.
Verbrokkel de feta aan de ene kant van het bord en besprenkel met honing.
Bestrooi de andere kant van het bord met de gebakken spekjes.
Serveer met een plakje limoen.
Bestrooi met zout en peper.
Voor de Courgettesoep:
Rooster in een droge pan de pijnboompitten goudbruin.
Snijd de courgette in blokjes.
Pel en hak de knoflook.
Verhit in een soeppan een scheut olijfolie.
Fruit de courgette met de knoflook circa 3 minuten.
Blus af met water en los het groentebouillonblokje erin op.
Breng de soep aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Haal de pan van het vuur en roer er de crème fraîche door.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de kommen en serveer met de geroosterde pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden per portie (Bietencarpaccio):
Calorieën: 280 kcal
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 12 g
Vet: 20 g
Zout: 1.5 g
Suiker: 10 g
Voedingswaarden per portie (Courgettesoep):
Calorieën: 180 kcal
Koolhydraten: 10 g
Eiwitten: 5 g
Vet: 14 g
Zout: 1.2 g
Suiker: 3 g
Wijnadvies:Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de geroosterde bietensalade, terwijl een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir mooi samengaat met de romige courgettesoep.