Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook hierin gedurende 10 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe, samen met de verkruimelde helft van het bouillonblokje.
Bak al roerend op hoog vuur gedurende 5 minuten.
Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat ongeveer 2 minuten inkoken.
Roer de cognac, crème fraîche en dragon door het mengsel.
Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 6 vierkantjes.
Leg een ruime hoeveelheid van het paddenstoelenmengsel op elk vierkantje deeg.
Vouw de vierkantjes dicht en druk de randen met een vork goed dicht.
Bestrooi de pakketjes met geraspte kaas en gehakte noten.
Bak de pakketjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke bos paddenstoel pakketjes als hoofdgerecht met een groene salade aan de kant.Wijnadvies:Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de aardse smaken van de paddenstoelen en de knapperige notenkorst.