Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Focaccia met Feta en Honing
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol glutenvrij vers pizzadeeg
▢
6
verse
takjes tijm
grof gesneden
▢
40
ml
honing
▢
40
ml
olijfolie
▢
1
eetlepel
zout
▢
70
g
feta
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw het in het midden om twee lagen deeg te maken.
Druk met je vingers enkele inkepingen in het deeg.
Besprenkel het deeg gelijkmatig met honing en olijfolie.
Strooi de grof gesneden tijm over het deeg en verkruimel de feta eroverheen.
Bestrooi met zout.
Bak de focaccia onderin de oven gedurende 20-25 minuten, tot goudbruin en knapperig.
Snijd de focaccia na het bakken met een mes in grote hoeken en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de focaccia naar wens bestrooien met kruiden van het seizoen, zoals rozemarijn, oregano of een kruidenmengsel voor extra smaak.
Serveer deze smakelijke focaccia als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd en geniet ervan met een glas droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Brood
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch