Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan Broccoli en Shiitake Pizza
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol glutenvrij spelt-pizzadeeg
▢
½
stronk broccoli
in grove stukken
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
185
g
shiitake
in plakjes gesneden
▢
¾
tl
paprikapoeder
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
kleine
sjalot
in dunne ringen gesneden
▢
Groene peper uit pot
in ringen
▢
Tomaat
in reepjes
▢
Oregano
Voor de bonensaus:
▢
50
g
cannellinibonen
▢
2
eetlepels
water
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
teentje
knoflook
▢
¼
tl
truffelolie
▢
Peper & zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
Blancheer de broccoli in kokend gezouten water gedurende 1 minuut.
Spoel af met koud water en zet apart.
Bak de shiitake in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie gedurende 1 minuut.
Voeg dan de paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom, zet apart.
Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier.
Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza.
Beleg met broccoli, shiitake en sjalot (voeg eventueel ook oregano toe).
Bak onderin de oven gedurende 15-20 minuten tot goudbruin.
Garneer eventueel verder met groene pepers en zongedroogde tomaten.
Besprenkel met wat olijfolie en de rest van de bonensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze vegan pizza is een smakelijke en gezonde keuze.
Serveer het met een frisse groene salade en een glas fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een evenwichtige maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pizza
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch