Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Ketimoen 2.0
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
1
gesnipperde sjalot
▢
1
rode peper
fijngehakt
▢
200
ml
azijn + 4 eetlepels
▢
1
eetlepel
basterdsuiker
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
gember
▢
4
eetlepels
suiker
Instructies
Snijd de komkommer in repen zonder zaadjes en vervolgens in stukjes.
Meng deze met de sjalot, rode peper en een mespunt zout.
Breng in een steelpan 4 eetlepels natuurazijn met de donkere basterdsuiker aan de kook en schenk dit over de komkommer.
Breng in een andere steelpan de overige azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook.
Roer het geheel door tot de suiker volledig is opgelost.
Let op: buig niet over de pan om inademen van dampen te voorkomen, omdat dit een branderig gevoel kan veroorzaken.
Schenk het azijnmengsel over de groenten en laat de atjar afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de afgesloten atjar in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes in de koelkast; het blijft daar nog enkele dagen houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch