Spoel de taugé af in een zeef en laat het uitlekken.
Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadjes.
Snijd de peper in reepjes en vervolgens in stukjes.
Meng in een schaal de taugé, geraspte wortel en rode peper.
Breng in een steelpan de azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook.
Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
Let op: buig niet over de pan om inademen van dampen te voorkomen, omdat dit een branderig gevoel kan veroorzaken.
Schenk het azijnmengsel over de groenten en laat de atjar afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de afgesloten atjar in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes in de koelkast; het blijft daar nog enkele dagen houdbaar.
*Tip:
Probeer ook eens Atjar Ketimoen: volg dezelfde stappen om atjar van komkommer te maken. Snijd repen komkommer, zonder zaadjes, in stukjes en meng deze met 1 gesnipperde sjalot, 1 fijngehakte rode peper en een mespunt zout. Breng 4 eetlepels natuurazijn met 1 eetlepel donkere basterdsuiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer.