Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Pangang met Gebroken Sperziebonen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
rijst
▢
1
ui
gesnipperd
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
300
gram
varkensvlees
in blokjes
▢
500
gram
gebroken sperziebonen
▢
500
gram
pot roerbaksaus babi pangang
▢
Zout
▢
Peper
▢
350
gram
pot atjar tjampoer
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een wok.
Roerbak het varkensvlees al omscheppend gedurende ongeveer 3 minuten tot het gaar is.
Haal het vlees uit de pan.
In het achtergebleven vet, roerbak de ui en sperziebonen gedurende ongeveer 3 minuten.
Voeg het vlees toe en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten.
Voeg de babi pangang saus toe en verwarm het geheel goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met rijst en atjar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kroepoek.
Wijnadvies:
Moselland Piesporter Michelsberg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
China