Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Notenpakketjes
Geniet van deze knapperige en verrukkelijke notenpakketjes als heerlijk dessert of snack!
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
200
g
gehakte walnoten
▢
50
g
suiker
▢
100
ml
melk
▢
1
tl
gemalen kaneel
▢
1
tl
gemalen kardemom
▢
50
g
grof gehakte chocolade
▢
1
ei
losgeklopt
▢
Extra hele walnoten
voor decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng de gehakte walnoten met de suiker, melk, kaneel, kardemom en chocolade.
Rol het bladerdeeg uit op een bakblik en snijd het in 8 gelijke stukken.
Bestrijk de randen van elk stuk deeg met losgeklopt ei.
Schep 2 eetlepels van het walnotenmengsel op elk stuk deeg en vouw de hoeken om, zodat er pakketjes ontstaan.
Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei en decoreer elk pakketje met een hele walnoot.
Bak de pakketjes in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van walnoten kun je ook amandelen of hazelnoten gebruiken.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een late harvest Riesling past goed bij deze notenpakketjes.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.1
mg
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch