Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Smelt de boter met de suikers en de golden syrup en laat 3 minuten pruttelen.
Voeg de room en zoutvlokken toe aan de karamelsaus.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct uit op een bakplaat, laat ongeveer 3 cm van de randen vrij.
Verdeel een laag karamelsaus over de bodem van het deeg en houd een kleine hoeveelheid apart.
Meng de plakjes appel met kaneel en nootmuskaat en verdeel dit over de karamelsaus.
Strooi de gehakte noten eroverheen.
Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot de galette goudbruin is.
Giet de overgebleven karamelsaus over de gebakken galette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Sauternes vormt een perfecte combinatie met de zoete en zoute smaken van deze appel galette met gezouten karamel.