Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerstboom van Bladerdeeg met Cranberries
Porties:
8
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
150
g
cranberryjam
▢
1
ei
▢
60
g
gesmolten chocolade
▢
25
g
pistachenoten
▢
25
g
gedroogde cranberries
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd het in de vorm van een kerstboom.
Verspreid de cranberryjam over een van de bladerdeegvormen en leg de andere bladerdeegvorm er bovenop.
Snijd de takken van de kerstboom in tot aan het midden, zodat je een soort 'strepen' krijgt.
Draai elke tak een halve slag om, zodat de cranberryvulling zichtbaar wordt tussen de takken.
Bestrijk de kerstboom met losgeklopt ei.
Bak de kerstboom in 20-30 minuten goudbruin en laat hem daarna afkoelen op een rooster.
Drizzle gesmolten chocolade over de kerstboom en garneer met pistachenoten en gedroogde cranberries.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij de zoete en fruitige smaken van de cranberries in dit hapje.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.2
mg
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst