Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinterklaasverrassingtaart met Strooigoed
Porties:
6
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
75
g
witte chocolade
▢
Boter om in te vetten
▢
Sinterklaaslekkernijen naar keuze
▢
Voor de speculaasroom:
▢
500
ml
melk
▢
½
vanillestokje
▢
100
g
suiker
▢
2
eidooiers
▢
45
g
maïzena
▢
2
tl
speculaaskruiden
Instructies
Giet 450 ml van de melk in een pan.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Voeg zowel het stokje als het merg toe aan de melk en breng aan de kook.
Meng de overgebleven melk met suiker en eidooiers in een kom.
Klop goed door.
Voeg de maïzena en speculaaskruiden toe en meng tot een glad papje.
Verwijder het vanillestokje uit de kokende melk.
Giet de helft van de hete melk al roerende op het suikermengsel.
Roer goed door en giet dit mengsel terug in de pan met melk.
Breng alles al roerend aan de kook.
Laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken.
Giet de speculaasroom in een schaal en dek af met plasticfolie.
Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en vet een bakvorm in met boter.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier op het deeg en vul met blindbakvulling.
Bak de bodem 15-20 minuten blind.
Verwijder bakpapier en vulling, verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10-15 minuten.
Laat afkoelen.
Bestrijk de bladerdeegbodem met gesmolten witte chocolade.
Klop de speculaasroom los en verdeel over de taart.
Garneer met sinterklaaslekkernijen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaken van dit dessert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Sinterklaas