1pakjeverse boemboe voor zoete soja varkensstoof150 gram
500gramvarkensstoofvlees
400grammie-nestjes
3eetlepelsOosterse roerbakolie
1zakChinese groentemix400 gram
1zaktaugé125 gram
3eetlepelszoete sojasausketjap manis
1potatjar tjampoer350 gram
Instructies
Breng in een braadpan de boemboe met 200 ml water aan de kook.
Voeg het varkensstoofvlees toe, breng opnieuw aan de kook en laat onafgedekt 45 minuten zacht sudderen.
Kook de mie-nestjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit in een wok de olie en roerbak de groentemix gedurende 5 minuten.
Voeg de taugé en zoete sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
Meng de gekookte mie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de zoete soja varkensstoof met mie en atjar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling zou goed passen bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.