Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de buitenkant van de taartvorm in met boter.
Plaats de taartvorm ondersteboven op de bakplaat.
Snijd uit het bladerdeeg een zo groot mogelijke cirkel met behulp van een bord of deksel.
Bestrijk de cirkel met ei en bestrooi met suiker.
Prik met een vork een aantal gaatjes in de cirkel om te voorkomen dat de bodem bol wordt.
Leg het deeg over de omgekeerde taartvorm zonder aan te drukken.
Snijd uit het overgebleven deeg hartjes, bestrijk met ei en bestrooi met suiker.
Leg de hartjes op de bakplaat.
Bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Leg de hartjes op een rooster om af te koelen en leg de schelp met de suikerlaag naar beneden op de bakplaat.
Verlaag de oventemperatuur naar 150°C en bak nog 10-15 minuten om de schelp droog te maken.
Bestrijk de afgekoelde bladerdeegschelp met gesmolten chocolade.
Klop de slagroom met suiker stijf.
Voeg mascarpone en jam toe en klop tot een luchtig geheel.
Schep het mengsel in de schelp en verdeel de aardbeien erover.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en decoreer met de bladerdeeghartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zoete en romige aardbeien-mascarponeschelp gaat goed samen met een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Brachetto d'Acqui uit Italië.