Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Pizza Breekbroodjes met Kwark
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Bakpapier
kom
knoflookpers
Ingrediënten
▢
1
rol vers speltpizzadeeg
400 g (Alternatief: 1 rol vers pizzadeeg van 400 g)
▢
125
g
kwark
▢
2
eetlepels
verse peterselie
fijngehakt
▢
2
eetlepels
verse basilicum
fijngehakt
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld en geperst
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
▢
Meel
om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
Meng in een kom de kwark met de kruiden (peterselie en basilicum), olijfolie en geperste knoflook.
Breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
Bestrijk het deeg met het kwarkmengsel en laat een rand van 2 cm vrij.
Rol het deeg vanaf de onderkant op en snijd het in 8 gelijke stukken.
Plaats de stukken dicht tegen elkaar in 2 rijen en bestrooi met wat meel.
Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van basilicum en peterselie kunt u ook kiezen voor verschillende seizoensgebonden kruiden, zoals daslook, bieslook of salie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige smaak van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
270
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.8
mg
|
Sugar:
1.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Broodjes
/
Pizza
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch