Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Walnootmuffins
Porties:
12
muffins
Voorbereidingstijd
9
minuten
min
Bereidingstijd:
17
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Muffinbakvorm,
bakblik
Oven
Ingrediënten
▢
1
pak
Dr. Oetker Mix voor muffins
▢
100
gram
boter
gesmolten
▢
1
ei
▢
100
gram
walnoten
grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet de muffinvormpjes naast elkaar op een bakblik.
Doe de muffinmix samen met de gesmolten boter, het ei en 1 dl water in een kom.
Klop met een mixer volgens de aanwijzingen op de verpakking een egaal beslag.
Schep de grof gehakte walnoten door het beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 17 minuten, of tot ze gaar zijn en goudbruin van kleur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze walnootmuffins.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Dessert
/
Gebak
Land van herkomst
Duitsland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch